Jätevesipumppaamo

Kohde

Jätevesijärjestelmä

Vilseck Bavarian kaupungissa
Saksa


Aikaisempi tilanne

Erillisten kiinteistöjen yhdistämiseksi kunnalliseen viemärijärjestelmään Vilseckin kaupunki valitsee paineenpoiston erillisessä viemärijärjestelmässä. Caprarin KCT-sarjan jätevesipumput ovat avainasemassa.


Caprarin ehdotus

Uppopumput asennettiin huoltoystävällisillä uppoliittimillä ja kahdella ohjauskiskolla kiinteistöjen keräysakseliin.


Ne asennettiin erikseen, tuplapumpuilla ja vuorotelulla, jotta taloryhmän jätevedet voidaan pumpata jätevedenkäsittelylaitokselle johtavaan viemäriin luotettavasti. Pumpun juoksupyörän silppurijärjestelmä jauhaa jäteveden kuljettamat kiinteät aineet  7mm hiukkaskokoon saakka.


Silput voidaan pumpata pois ilman esteitä tai tukkeutumisen vaaraa. Silppuri on valmistettu erittäin kovasta ruostumattomasta teräksestä, joka takaa korkealaatuiset leikkausominaisuudet ja erinomaisen kulutuskestävyyden. Harmaasta valuraudasta valmistetut ja kestävällä sähköstaattisella muovipinnoitteella peitetyt kuoret suojaavat pumppua hankaavilta jätevesiltä.


Saavutetut edut

Vilseckin kaupungin valitsemalla ratkaisulla on useita etuja: suhteellisen alhaiset rakennuskustannukset, olemassa olevien esteiden helppo ohittaminen sekä asennus matalaan syvyyteen maan kaltevuudesta riippumatta. Caprarin leikkurijärjestelmällä varustettujen pumppujen ansiosta Vilseckin kaupunki pystyi myös käyttämään halkaisijaltaan pientä paineputkea, joka pitää myös hajuja paremmin kuin suuremmat putket. Lisäksi pumput, joiden teho oli vain 1,5 kW, oliva riittäviä jopa 51metrin korkeuseroista huolimatta. Kaupunki valitsi tämän Caprarin ratkaisut erinomaisen hintalaatusuhteen ja alhaisten käyttökustannusten vuoksi.
Share the page on social media
Share